Het managen van CO2 emissies
Naast een financiële administratie zullen in de nabije toekomst steeds meer bedrijven hun emissiehuishouding gaan bijhouden. De grote uitstoters zoals energiebedrijven, chemiebedrijven, olie- en gasbedrijven, zijn al geconfronteerd met het zogeheten emission trading system (ETS). Voor hen is een maximumemissie vastgesteld met als doel dat deze bedrijven onderling handelen in emissierechten.
Ook voor andere, kleinere bedrijven zal de druk toenemen om een CO2-administratie te voeren. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld staat verplichte rapportage van CO2- emissies op de rol voor vijf- tot tienduizend bedrijven sinds medio 2010. Het is een kwestie van tijd voor deze verplichting ook voor alle andere bedrijven geldt. De druk om een CO2-administratie op te zetten, wordt niet alleen groter door overheidsmaatregelen, maar er is nog een belangrijke kracht in de richting van groene verantwoording. Die komt van binnenuit, vanuit de intrinsieke motivatie, medewerkers en het bedrijf zelf. Duurzaamheid wordt door de organisatie gezien als een verplichting, maar ook als een kans. Immers, als CO2-emissies worden gereduceerd, impliceert dat vermindering van de verbruikte energie en dus minder kosten, maar ook een betere uitstraling, een ‘duurzaam’ kwaliteitskenmerk. Dat is, met andere woorden, goed voor de business én goed voor het milieu.
Een goede CO2 administratie voor een bedrijf levert inzicht op wat nodig is om vervolgens besparende maatregelen te kunnen doorvoeren. Met dit inzicht heeft een bedrijf de mogelijkheid om kostenbesparingen en milieutechnische besparingen door te voeren. Een goede CO2 administratie kan op die manier duizenden euro’s per jaar besparen.
Voordelen
- Sneller tenders winnen
- Makkelijk, snel en goedkoop gecertificeerd
- Direct inzicht in uw besparingsresultaten
- Rapportages met een enkele druk op de knop
- Meer tijd voor uw core business